Tanulj startuppernek a Hungarian Startup University Programban, a BGE-n!

Idén is elindul a BGE-n is a HSUP, Magyarország első országos, felsőoktatási szintű e-learning startup kurzusa. Az első félévben 100%-ban online teljesíthető képzés elvégzésével lehetőséget nyersz arra, hogy a következő félévben akár mentori támogatással, havi 150.000 forintos ösztöndíjért dolgozz a saját startup ötleteden a csapattársaiddal.

Szeretnéd megérteni, hogy hogyan születik az innováció? Kíváncsi vagy arra, hogy miből is áll a vállalkozói lét? Ismerd meg a startupok világát a Hungarian Startup University Program (HSUP) tárgy segítségével!

A Hungarian Startup University Program (HSUP) két, egymásra épülő tárgy, amelyet a BGE-n szabadon választható tárgyként hirdetünk meg mindhárom karon. Első féléve, amely 100%-ban online elvégezhető, az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerésére fókuszál. A HSUP webes applikációját laptopról, mobiltelefonról vagy bármilyen neked kényelmes eszközről használhatod. A kurzus során írott anyagok, videók és podcastok segítségével tanulhatsz, teljesen online, 4 kreditért.

A témák, amikről tudást szerezhetsz:

  1. Mi az innováció? Mi az, hogy startup?
  2. Ötletvalidáció – honnan tudom, hogy elég jó az ötletem?
  3. Üzleti és pénzügyi tervezés
  4. Piacra lépés
  5. A szellemi tulajdon védelme
  6. Felkészülés a befektetésre
  7. Pitch – az ötlet bemutatása

A félév tematikus tesztekkel és egy onepager (projektötlet terv) leadásával zárul. Ezek teljesítésével, amennyiben ötletedet kiválasztja a BGE szakértői csapata, vagy sikerrel csatlakozol majd egy bármilyen egyetemen elinduló csapathoz, lehetőséget nyersz arra, hogy a következő félévben akár mentori támogatással, havi 150.000 forintos ösztöndíjért dolgozz saját startup ötleteden a csapattársaiddal.

Keresd a Hungarian Startup University Program (HSUP) tárgyat a Neptunban és tanulj velünk kicsit másképp!

A HSUP az Express Innovation Agency (XiA) által működtetett e-learning kurzus, amelyhez – a BGE Budapest LAB plusz szakmai anyagokkal támogatja a BGE hallgatóit. 

Kattints, és nézd meg, milyen szuper volt a legutóbbi HSUP@BGE Demo Day, és jelentkezz mielőbb!