Rólunk

A Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda (Budapest LAB – Office for Entrepreneurship Development)  tudásmegosztással – kutatással, képzéssel, inspirációval – segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a vállalkozni tervezőket és a hazai kis- és középvállalkozásokat.

A magyar gazdaság gerincét alkotó kis-és középvállalkozások fejlődése, valamint a fiatalok vállalkozási hajlandóságának erősítése nem csak a GDP és a hazai foglalkoztatottság szempontjából kulcsfontosságú, hanem azért is, mert kreativitásukkal, ötleteikkel, álmaik megvalósításával ahhoz is hozzájárulnak, hogy Magyarország jobb, színesebb hely legyen.

Tudást adunk a vállalkozáshoz

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) stratégiai célját támogató műhely az egyetem kiválósági központjaként

  • alkalmazott kutatásokat végez, valamint bekapcsolódik nemzetközi kutatási projektekbe, hogy a hazai vállalkozói szféra számára valóban fontos kérdésekre szülessenek válaszok. Elindította a Családi Vállalkozás Kutatási Programot, amely Magyarországon elsőként vizsgálja e vállalkozói kör sajátosságait. A BGE 2020-tól a Global Entrepreneurship Monitor, a világ legnagyobb vállalkozás kutatásának magyar partnere. A GEM koordinációja szintén a Budapest LAB-ben van. A fentiek mellett kutatási témái között kiemelt figyelmet szentel a startupok, a szabadúszók, valamint a vállalkozás mentorálás területének.
  • képzéseket, workshopokat, programokat fejleszt és tart, melyekkel támogatja a vállalkozói készségek fejlesztését, a vállalkozói tudás megszerzését. Többek között létrehozta az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal is elismert Üzleti terv egy hét alatt kurzust, valamint kutatási eredményeire alapozva intenzív kurzust fejlesztett családi vállalkozások leendő átvevői számára.
  • érdekes és fogyasztható módon, széles körben osztja meg a felhalmozott, a vállalkozói léthez kapcsolódó tudást és inspirációt nyújt a vállalkozást tervezőknek és vállalkozóknak saját platformjain keresztül és együttműködések keretében.

A csapat:

Mentés

 

 

Timár Gigi

vezető
LinkedIn

Csákné Dr. Filep Judit

tudományos vezető
LinkedIn

 

 

Szennay Áron

kutató
LinkedIn

 

Hochstein Norbert

fejlesztő szakértő
LinkedIn

Borsodi Zsófia

projektmenedzser
LinkedIn

hegyesi_e

Hegyesi Edina

asszisztens
LinkedIn