Lakótárskereső, ciklusfigyelő okoseszköz és jutifalat-automata az idei HSUP@BGE-n

Lezárult a Hungarian Startup University Program (HSUP) második tanéve a BGE-n. Ebben a félévben 18 saját csapatunk fejlesztett projektet és kéttucatnyi BGE-s dolgozott más egyetemek projektjeiben. A projektek fejlesztését a LAB is aktívan támogatta. A programot Demo Day rendezvény zárta, ahol öt kiválasztott csapat pitchelt, a nyertesek pedig projektjuk további fejlesztéséhez kapnak támogatást. Végül, de nem utolsó sorban pedig közös ünnepléssel zártuk az idei HSUP-t.

 

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

A HSUP – Hungarian Startup University Program eddigi két tanéve alatt a Budapesti Gazdasági Egyetem volt a legnagyobb egyetemi partner,  több száz BGE hallgató ismerkedett meg az innováció és startup építés alapjaival. A második, most zárult félévben 18 saját csapatunk fejlesztett projektet és kéttucatnyi BGE-s dolgozott más egyetemek projektjeiben. A BGE minden üzleti alapszakáról, valamint a gazdaságinformatika, a közösségszervezés, a nemzetközi kapcsolatok, a kommunikáció szakról és néhány mesterképzésről is bekapcsolódtak hallgatók: a HSUP@BGE igazi összegyetemi projekt lett.

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

A HSUP program biztosította támogatás mellett a BGE saját támogató ökoszisztémát is kialakított a startupjukat fejlesztő csapatok számára. A Budapest LAB mellett BGE-s oktató kollégák és külső kommunikációs szakértők is támogatták a csapatokat.

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

A HSUP-t a BGE-n, ahogy tavaly, idén is Demo Day eseménnyel zártuk, szerencsére idén már élőben. A legjobb pitch díját a Szigeti Zsófia ötletéből épülő FlatMatch, az albérlőtársakat összehozó platform nyerte, Komáromi Ádám fergeteges előadásának köszönhetően. A pitcheket értékelő zsűri tagjai Kölkedi Krisztián, a HSUP program kitalálója és fejlesztője, Dr. Radácsi László, a BGE stratégiai rektorhelyettese, a HSUP BGE-s tárgyfelelőse, és Timár Gigi, a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda vezetője voltak.  A HSUP felajánlásának köszönhetően a három legjobb pitchet előadó csapat további támogatást nyert ötletének fejlesztéséhez.

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

A pitchek mellett volt kvíz, közös szurkolás és közös ünneplés, beszélgetés és koccintás is.

Köszönjük, hogy velünk voltatok!

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE

HSUP@BGE Demo Day
Kép: BGE