Edukáció & inspiráció

A Budapest LAB célja, hogy edukációs és inspirációs tevékenysége révén hozzájáruljon a magyarországi vállalkozási hajlandóság erősítéséhez, valamint a széles értelemben vett vállalkozói készségek fejlesztéséhez. Edukációs és inspirációs tevékenységeink fókuszában a BGE hallgatóinak, polgárainak támogatása áll, de számos programunk nyitott bárki számára, illetve rendszeresen tartunk képzést, workshopot, előadást külső partnerek számára is.

A LAB aktuális programjai elérhetők Facebook oldalunkon és a kifejezetten BGE hallgatók számára létrehozott zárt Facebook csoportunkban.

Kiemelt projektek:

  • Üzleti terv egy hét alatt kurzus

A 2018-2022 között minden szemeszterben meghirdetett Üzleti terv egy hét alatt a Budapest LAB saját fejlesztésű kurzusa, amely 2021-ben elnyerte az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj (European Enterprise Promotion Awards) nemzeti díját Vállalkozói kedv ösztönzése kategóriában. A résztvevők valós projekten dolgozva szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot abban, milyen folyamatokkal, gondolkodással lehet megalapozni egy sikeres vállalkozást a világ két, talán legmenőbb üzleti módszertanának felhasználásával. Az intenzív munka során nem csak szakmailag, de személyiségben is lehet fejlődni, kipróbálni, hogy kiben szunnyad a leendő vállalkozó. Nem utolsó sorban pedig tényleg remek élmény. Annyira élvezetes, hogy a visszajelzések alapján a többség azonnal jelentkezne a következő hétre.

  • Családi vállalkozás, jövök! Gyakorlati felkészülés egy családi vállalkozásban való túlélésre

A Budapest LAB Családi Vállalkozás Kutatási Programjának utódlással kapcsolatos eredményeire és tréning módszertanokra épülő intenzív kurzus során a résztvevők megismerkedhetnek a családi vállalkozások generációváltásának hat legjellemzőbb kihívásával a belső konfliktusoktól a vezetés és döntéshozás átadásának kérdésein át a jövőtervezésig, és fejlődhetnek ezek megértésében és megoldásban. A kurzus során formális és élmény alapú módszerek segítségével van lehetőség belemerülni egy családi cég működésének mélyebb megértésébe. A kurzust családi vállalkozóknak, vagy családi vállalkozások lehetséges átvevőinek ajánljuk, akik a képzéssel nem csak elméleti tudással, hanem gyakorlati megvalósításhoz használható eszközökkel is gazdagodnak.

  • Vállalkozói készségek fejlesztése workshopok keretében

A Budapest LAB több célcsoport számára fejleszt és tart rendszeresen wokrshopokat az Európai Unió EntreComp keretrendszerében foglalt vállalkozói készségek fejlesztésére. A három-hatórás workshopok nem formális módszerekre építve segítenek olyan alapvető készségek fejlesztésében és a tanultak mindennapi használatba ültetésében, mint a diverz csapatban való munkavégzés, a hatékony kommunikáció, a kreatív problémamegoldás, vagy éppen a stresszkezelés.

Amellett, hogy a BGE hallgatói számára havi rendszerességgel szervezünk ilyen eseményeket, az elmúlt években volt alkalmunk támogatni különböző területeken dolgozó egyetemi kollégákat, szakkollégiumokat, pályázati projektcsapatot és az egyetemtől független induló vállalkozásokat is.

BGE hallgató vagy? Itt tudsz jelentkezni az aktuális workshopunkra. 

  • StartLAB Vállalkozói Klub

Az eseménysorozat célja, hogy segítse a vállalkozó, a vállalkozást tervező, illetve a vállalkozás iránt érdeklődő egyetemi hallgatók tapasztalatszerzését, kapcsolat- és közösségépítését. A hagyományosan minden hónap első keddjére szervezett rendezvény vendége minden alkalommal egy sikeres vállalkozó, aki arról mesél, hogy miképp jutott el oda, ahol most tart. A beszélgetések közben mögé nézünk a magazinok sikersztorijainak, hogy ne csak érdekes, hanem praktikus dolgokat is tanulhassanak a résztvevők. Az elmúlt években vendégünk volt többek között a Zing Burger, a Mobilfox, a Julius-K9 és a Forever Hands alapítója is.

  • Day for Failure – Ünnepeld velünk a bukást!

A bukástól való félelem az egyik fontos eleme a vállalkozási hajlandóság alacsony szintjének. Azért, hogy segítsünk elfogadni, hogy a sikerhez kudarcokon át vezet az út, minden évben megünnepeljük a bukás világnapját, október 13-át. A kötetlen hangulatú eseményen a résztvevők eszközöket kaphatnak az esetleges kudarcaik feldolgozásához és ahhoz, miképp lehet azokból tanulva tovább építkezni. Emellett segítünk vidám környezetben felvállalni a kudarcokat, hogy mindenki számára világos legyen, azoknak is van belőle bőven, akik sikeres emberként állnak ki elénk.