Így nézz ki jól a videóhívások során – a divattervező szerint

Ahogy egy személyes megbeszélésen sem mindegy, hogyan jelensz meg, a videóhívások során is érdemes törekedni rá, hogy a legjobb formádat hozd külsőleg is. A világhírű divattervező, Tom Ford adott pár tippet, hogyan.

A meetingek nem lettek ritkábbak attól, hogy az online térbe terelődtek. Akár alkalmazott vagy, akár vállalkozó, feltehetőleg a napod jelentős részét töltöd mostanában videóhívásokkal. Korábban már írtunk róla, hogy ez mennyire szokatlan, és milyen érdekes dolgokat fedezhetsz fel magadon egy-egy Zoom/Teams/Skype megbeszélés közben, most viszont arról lesz szó, miképp hozhatod a legjobb formádat. A profizmusnak ez is része!

Nem akárki adott erre vonatkozó tanácsokat: Tom Ford, a világhírű divattervező, aki volt többek között a Gucci és az Yves Saint Laurent kreatívigazgatója is – egyébként pedig sikeres filmrendező is. Ha valaki, ő biztos tudja, miképp kell jól kinézni a kamera előtt.

Kép:Pexels

Ford szerint az alábbiak segítenek:

  1. lépés

Tegyél könyveket, vagy bármi másból épített tornyot a laptopod alá úgy, hogy a gép kamerája egy kicsivel a fejed fölött legyen. Igen, fölötte! Aztán állítsd be a kamerát úgy, hogy pontosan a szemedbe nézzen – tehát egy picit lefelé.

  1. lépés

Helyezz el egy lámpát közvetlenül a laptop mellé a szerinted jobb profilod felé eső oldalon! A fényforrásnak a képernyővel egy magasságban, egy picivel mögötte kell elhelyezkednie – ez szép fényt vet majd az arcodra.

  1. lépés

Tegyél fehér abroszt, vagy akár csak egy fehér papírt az asztalra, magad elé – ez még szebbé teszi a fényeket. Figyelj rá, hogy nehogy belelógjon a képbe!

  1. lépés

Végül, de nem utolsó sorban: púderezz bőségesen! 😀

Et voilà!