Díjat kaptunk!

Büszkék vagyunk rá, hogy a BGE Budapest LAB a Global Entrepreneurhip Monitor, a világ legnagyobb vállalkozáskutatásának hazai partnere. Keményen dolgozunk évről évre ezen az óriási projekten, most pedig díjazták is ezt a munkát.

A nemrég közzétett GEMGlobalReport2024, a világ legnagyobb vállalkozáskutatásának nemzetközi beszámolója alapján Magyarországon Európában a 4. legalacsonyabb (42,3%) az aktív korúak körében azok aránya, akiket a kudarc visszatart a vállalkozásindítástól. Szintén pozitív eredmény, hogy a vállalkozók a pandémia, illetve a háború gazdasági következményei mellett is reziliensnek bizonyultak, hisz a polikrízis sem vetette vissza lényegesen a vállalkozói aktivitást. Az adatok alapján ugyanakkor aggodalomra adhat okoz, hogy Európában Magyarországon a legalacsonyabb azok aránya (45,8%), akik saját bevallásuk szerint rendelkeznek egy új vállalkozás indításához szükséges ismeretekkel, készségekkel és tapasztalatokkal.

A BGE Budapest LAB a GEM hazai partnereként és a BGE a vállalkozásokat támogató egyetemként azon dolgozik, hogy képet alkossunk magyarországi vállalkozói ökoszisztéma állapotáról, valamint támogassuk hallgatóinkat a vállalkozáshoz szükséges tudás és készségek megszerzésében. A magyar GEM csapat 2024 februárjában különdíjat kapott az éves kutatási ciklusok lebonyolítása során tanúsított pontosságáért és kollegialitásáért a GEM fennállásának 25. évfordulója alkalmából a marokkói Casablancában rendezett ünnepségen. A díjat a hazai team egyik tagja, Szennay Áron vette át.

Büszkék vagyunk a magyar GEM team munkájára, emellett a külön köszönet illeti Radácsi Lászlót, akinek munkája kulcsfontosságú volt a magyar GEM újraindulása kapcsán. A Budapest LAB és a BGE a GEM magyarországi partnereként nagyon büszke, hogy folytathatja Szerb László és csapata által elkezdett munkát képet alkotva a magyarországi vállalkozói ökoszisztéma állapotáról. Ma a GEM az egyetlen globális kutatás, amely közvetlenül azok forrásától, a vállalkozóktól gyűjt adatot.