Együtt alakítjuk a jövő egyetemét

A Budapesti Gazdasági Egyetem meghívására 2019. decemberében ismét Budapestre látogattak a University Industry Innovation Network (UIIN), az egyetem-üzlet együttműködés legkiemelkedőbb nemzetközi szervezetének képviselői, hogy egy egynapos, interaktív workshop keretében hasznos tudást adjanak a magyar felsőoktatási intézmények technológia-és tudástranszferért felelős vezető munkatársainak.

A  gazdag program lehetőséget teremtett az egyetemek jövőbeni lehetséges fejlesztési irányainak, szerepének áttekintésére, jó gyakorlatok megismerésére az egyetemi és az üzleti szféra együttműködésére vonatkozóan, valamint tájékozódásra a kis- és középvállalkozásokkal és multinacionális vállalatokkal kialakított stratégiai partnerségekről.

Az eseményt a Budapesti Gazdasági Egyetem a „Partnerségben a vállalkozásokkal” stratégiájának elemeként rendezte meg, létrejöttét az Innovációs és Technológiai Minisztérium Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Programja támogatta.

Az esemény preconference workshopként az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal közös szervezésében megvalósuló CUBCCE nemzetközi konferenciához is kapcsolódott, teret adva az innovációhasznosítási ökoszisztéma szereplői közti párbeszédnek.

uiin workshop Budapesten 2019 december

Kép:BGE