Így működhet hatékonyabban együtt az egyetemi és üzleti szféra

Az egyetemi és üzleti szféra együttműködésének fejlesztése és a “vállalkozói egyetem” fejlesztés világszerte releváns téma, amelynek a BGE kíván hazai zászlóvivőjévé válni. Az Egyetem stratégiájában meghatározott vállalkozóbarát egyetem fejlesztés pillérhez kapcsolódóan a téma legkiemelkedőbb nemzetközi szervezete, az UIIN szakértői tartottak workshopot az Egyetem meghívására.

A University Industry Innovation Network (UIIN) – melynek 2017 óta a BGE is tagja – egy dinamikus hálózat, amelynek célja az innováció erősítése az egyetemek és üzleti szféra közötti interakció, együttműködés fejlesztése révén. A UIIN számos különböző, a témához kötődő európai szintű kutatás résztvevője. A szervezet missziója a tudásmegosztás, amelynek érdekében a szakterület világszinten legnagyobb konferenciáját szervezik, valamint workshopokon oktatják a holnap vezetőit és az egyetemi szakembereket.

A szervezet vezetői a Budapesti Gazdasági Egyetem meghívására, a vállalkozásbarát egyetem stratégiájának elemeként, az EMMI Kiválósági program támogatásával érkeztek Budapestre, hogy két egynapos workshop keretében ismertessék meg egyetemi szakemberekkel, üzleti- és kormányzati szereplőkkel a téma legfrissebb kutatási eredményeit, valamint segítsenek a saját stratégiák átgondolásában.

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB

Kép:BudapestLAB