Lezajlott az első, vállalkozói készségeket fejlesztő Nyári egyetem a BGE-n

Közel 50 résztvevővel, 5 co-trénerként bevont hallgatóval, számos egyetemi és külső szakember együttműködésével sikeresen lezajlott a BGE első Nyári egyeteme, amelyet a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda fejlesztett és vezetett.

A program során kisebb csapatokban dolgoztak együtt a résztvevő hallgatók, akik a hét végére, egy vezetett folyamaton végighaladva egy általuk azonosított problémára dolgoztak ki kreatív megoldásokat. A folyamat során a kutatás, tervezés, diverz csapatban való munka, kreatív gondolkodás készségeit erősítve, a munka során komfortzónájukból folyamatosan kimozdulva fejlődhettek személyes és szakmai téren egyaránt.

„A nyári egyetem hozzátett ahhoz, hogy én a későbbiekben ne alkalmazotti, hanem vállalkozói létben gondolkozzak.”

„Megtanultam olyan emberekkel csapatban dolgozni, akikkel nem voltunk egy hullámhosszon. Kezdetben elbeszéltünk egymás mellett, nem értettük a másikat, de ezeket a problémákat sikerült megoldanunk és csapatként vittük végig a projektet.”

A program során a LAB trénerei mellett számos más oktatóval, előadóval találkozhattak a résztvevők, így nemcsak a fenntartható gondolkodás, személyes hatásunk értelmezése, a csapatmunka területén tehettek szert új ismeretekre, de volt lehetőség például reggeli jógázásra is. Volt Szociopoly, társasjátékot és a drámát ötvöző interaktív színházi társasjáték, kvíz este – és persze azért fröccspong is. A résztvevők az egyetem mindhárom karáról érkeztek, és örömmel ismerkedtek, kötöttek barátságokat a más karokon tanuló hallgatókkal – a szakmai és személyes fejlődés támogatása mellett tehát fontos volt a kapcsolatépítés lehetősége is, amelyre az ötnapos folyamatos együttlét, a közös munka és a program kiváló alapot teremtett.

A Nyári egyetemet a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (Recovery and Resilience Facility: RRF) támogatásával szervezte és bonyolította le a Budapest LAB, az egyetem vállalkozásfejlesztési irodája 2023. július 3-7. között.

A hallgatók a visszajelzésekben kiemelték, hogy milyen sokat tanultak a Nyári egyetem során önmagukról, csapatmunkáról, valamint hangsúlyozták, milyen fontos élmény volt számukra addig ismeretlen, más karokról érkező hallgatókkal együtt, közösségként dolgozni. A visszajelzések alapján nemcsak kapcsolatok, de barátságok szövődtek.

„Remélem lesz még Nyári egyetem!?”

Köszönjük a kollégáknak és a hallgatóknak is, hogy velünk tartottak, jövőre folytatjuk!

A programról készült rövid hangulatvideót itt lehet megnézni.