Újra Magyarországon a világ legnagyobb vállalkozáskutatása

Kép:BGE

Sok év szünet után ismét vannak magyar adatok a Global Entrepreneurship Monitor kutatásban. A BGE Budapest LAB közzétette a 2021-2022-es Nemzeti jelentést.Olvassatok a vállalkozók, vállalkozói ökoszisztéma és atmoszféra helyzetéről!

A Global Entrepreneurship Monitor (GEM) 1999-es indulása óta a világ legnagyobb vállalkozói adatokat tartalmazó információforrása. A kutatás eredményekkel szolgál az emberek vállalkozási hajlandóságáról, motivációiról, attitűdjéről, a még csak fejben létező és a már működő cégek és azok alapítóinak magatartásáról, az üzleti lehetőségek és a vállalkozói karrier észleléséről, vagy éppen a fiatal generációk vállalkozási motivációiról.
.
2020-tól a Budapesti Gazdasági Egyetem a GEM magyarországi partnereként csatlakozott a kutatói közösséghez, így sok év szünet után 2021-től ismét vannak magyar adatok is a világ legnagyobb vállalkozás kutatásában.
.
A Vállalkozási környezet és attitűdök Magyarországon – Global Entrepreneurship Monitor Nemzeti jelentés Magyarország 2021-2022 kiadvány ezen a linken elérhető.
.
A kiadványt a szakmai közösség számára egy szakmai vitával egybekötött eseményen mutattuk be, online formában pedig az elemzés bárki számára szabadon elérhető.

Kép:BGE

Kép:BGE

Kép:BGE

Kép:BGE