Tanulj startuppernek online, 6+3 kreditért!

A BGE-n is elindul szeptemberben Magyarország első felsőoktatási szintű e-learning startup kurzusa. Az első félévben 100%-ban online teljesíthető képzés elvégzésével lehetőséget nyersz arra, hogy a következő félévben akár mentori támogatással, havi 150.000 forintos ösztöndíjért dolgozz a saját startup ötleteden a csapattársaiddal.

A Hungarian Startup University Program (HSUP) két, egymásra épülő tárgy, amelyet a mostani, pilot évben a PSZK hallgatói vehetnek fel. Első féléve, amely 100%-ban online elvégezhető, az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerésére fókuszál. A HSUP webes applikációját laptopról, mobiltelefonról vagy bármilyen neked kényelmes eszközről használhatod. A kurzus során írott anyagok, videók és podcastok segítségével tanulhatsz, teljesen online, 6 kreditért.

hsupA témák, amikről tudást szerezhetsz:

  1. Mi az innováció? Mi az, hogy startup?
  2. Ötletvalidáció – honnan tudom, hogy elég jó az ötletem?
  3. Üzleti és pénzügyi tervezés
  4. Piacra lépés
  5. A szellemi tulajdon védelme
  6. Felkészülés a befektetésre
  7. Pitch – az ötlet bemutatása

Ha a második félévben is folytatnád a programot, akkor egy ötlettel kell pályáznod. Ha bekerülsz, a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatod el úgy, hogy az első félévet szintén teljesítő csapattársaiddal már a saját ötleteden dolgozol mentori támogatással és havi 150.000 forintos ösztöndíjjal, 3 kreditért.

Keresd a Hungarian Startup University Program (HSUP) tárgyat a Neptunban és tanulj velünk kicsit másképp!

A HSUP a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által fejlesztett e-learning kurzus, amelynek sikeres elvégzéséhez – így a későbbi sikeres vállalkozások megalapozásához – a BGE plusz támogatást ad saját hallgatói számára. A Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ konzultációs lehetőséget biztosít az e-learning kurzus ideje alatt az azt felvevő hallgatóknak.

Kövesd a Budapest LAB Facebook oldalát, hogy ne maradj le a friss hírekről és lehetőségekről!

A HSUP a 2021-2022-es tanévben már a BGE minden alap- és mesterszakos hallgatója számára elérhető lesz.