Megnyílt a BGE vállalkozásfejlesztési campusa

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) a mai napon ünnepélyes keretek közt adta át új épületét, melyben teret kap az Egyetem minden vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos képzése és tevékenysége. Az 1 500 négyzetméteres oktatói térrel rendelkező, közel 450 fő befogadására alkalmas felújított épület alig egy év leforgása alatt, összesen 694 millió forintból újult meg, innovatív megoldások alkalmazásával, a fenntarthatósági szempontok teljes körű figyelembe vételével. A campus helyet ad a BGE Vállalkozásfejlesztési mesterképzésének, a Pénzügyi és Számviteli Karon működő, hallgatói vállalkozásokat ösztönző Team Academy képzésnek, az Egyetem kiemelt fontosságú felnőttképzéseinek, valamint az Egyetem első kiválósági központjának, a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központnak is. Az oktatás a nyolcadik kerületi Berzsenyi Dániel utcai épületben 2017 szeptemberében kezdődik meg.

A Budapesti Gazdasági Egyetem, mely 2016 januárjában kapta meg az alkalmazott tudományok egyeteme rangot, tradicionálisan magas hallgatói szolgáltatásokat nyújt, élményalapú, gyakorlat-orientált oktatást valósít meg és okos megoldásokat alkalmaz, reagálva a jelen kor kihívásaira és a piaci igényekre. Augusztus 30-án az Egyetem újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen kitárta kapuit hallgatói és oktatói előtt a nyolcadik kerületi Berzsenyi Dániel utcai campusának ünnepélyes átadásával.

Balról jobbra: Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora, Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, dr. Sára Botond Attila, Józsefváros alpolgármestere és Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja

„Örvendetes, hogy egy olyan új és korszerű képzőközpontot adhatunk át, amelynek küldetése összhangban van a kormány gazdasági szemléletével” – fogalmazott Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. Kiemelte: „A hazai gazdaságnak minden eddiginél nagyobb szüksége van a jó, gyakorlati tudással rendelkező szakemberekre, ugyanakkor a lehetőségek is gyors ütemben bővülnek Magyarországon.” Mint mondta: „A jövő kihívásaira csak a tudással felvértezett szakemberek adhatnak választ.”

„Hazánk legnagyobb alkalmazott tudományok egyetemeként legfontosabb célunk a gazdaság közeliség megteremtése. A Berzsenyi Campuson korszerű infrastrukturális támogatás mellett tudjuk tovább folytatni azt a munkát, mely eddig is egyediségünket és piaci elismertségünket adta. Azzal hogy a campus otthont ad első kiválósági központunknak – a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központnak – új szintre lépünk a vállalkozás közeliség megteremtése felé. A Budapest LAB kutató és tudásmegosztó műhelyként támogatja a magyar kis- és középvállalkozásokat, valamint népszerűsíti a vállalkozói létet és gondolkodást” – hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

A 694 millió forintos saját forrásból felújított épület története visszavezethető egészen az 1800-as évekre, amikor is Jungfer Gyula díszműkovács, a kor egyik haladó szellemiségű vállalkozója, korát megelőzve, díszműkovács üzemet és egyfajta vállalkozásfejlesztési központot is működtetett itt. „Kiemelt célunk ma is az, mint Jungfer Gyulának, hogy az elsők között és jól reagáljunk az új piaci kihívásokra. A hallgatókért folyó versenyben csak úgy tudunk sikeresek lenni és maradni, ha nemzetközi színvonalú képzést, infrastruktúrát és hallgatói szolgáltatásokat biztosítunk. A Berzsenyi Dániel utcai smart campusunk kialakítása során is a 21. századi tanulási és kutatási környezet megteremtését tartottuk szem előtt. A jövőben is friss, azonnal alkalmazható tudást és élményalapú, interaktív, együttműködésen alapuló oktatást kívánunk biztosítani hallgatóinknak” – hangsúlyozta Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.

Dr. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár a Berzsenyi Campus átadása kapcsán elmondta, hogy „Az utóbbi évben a Budapesti Gazdasági Egyetemnek sikerült megtartani, sőt számos területen javítani az oktatás minőségét, és növelni a gyakorlati képzés szerepét. Az Egyetem életében a vállalkozásokkal, intézményi partnerekkel, szakmai szervezetekkel történő kapcsolattartás mindig is kiemelt fontosságú volt a képzési, kutatási és egyéb együttműködések terén, melyek mélyítése és szélesítése továbbra is kiemelt célja az intézménynek.”

Az épület történetéről és az itt helyet kapó szervezetekről itt  talál.