Lezárult a 4. HSUP, 2 csapatunk a döntőben!

Lezárult a Hungarian Startup University Program (HSUP) negyedik tanéve a BGE-n. Az országos program 2024 tavaszi félévében 9 BGE-s hallgató ötletét fejlesztette projektcsapat, a Budapest LAB és a Menedzsment és Vállalkozás Tanszék amit a Tanszék támogatásával. A programot idén is a Demo Day  zárta, ahol öt kiválasztott csapat pitchelt meghívott külső szakértők előtt. Az itteni két közönségdíjas mellett két másik BGE-s csapat az országos döntőben is bizonyíthat.

A HSUP – a Hungarian Startup University Program – eddigi négy tanéve alatt a Budapesti Gazdasági Egyetem volt a legnagyobb egyetemi partner, közel 1300 BGE-s hallgató ismerkedett meg a startup világgal és a vállalkozási ötlet továbbfejlesztésének alapjaival.

A HSUP program biztosította támogatás mellett a BGE saját támogató ökoszisztémát is kialakított a saját startupjukat fejlesztő hallgatók számára, így BGE-s kollégák és külső szakértők is támogatták a munkát.

Az idei Demo Day-en az alábbi öt csapat kapott lehetőséget a pitchelésre:

  • Mögn
  • Cup of Sun
  • Cheera
  • SafeGem
  • ·Learning by video

A pitchekre külső szakértők adtak visszajelzést: Bittera Réka, a The Good Persona C&C alapítója, Hőnyi Péter, a Start it @K&H inkubátor vezetője, valamint Majsai Richárd, a BGE Menedzsment és Vállalkozás Tanszékének oktatója.

A HSUP@BGE Demo Day-en a hagyományoknak megfelelően a közönség szavazott a számára legkedvesebb pitchre. A közönség kedvence idén a termékminta webshopot fejlesztő Mögn és a naptej automatán dolgozó Cup of Sun lett, holtversenyben. A Demo Day-t közös ünneplés zárta.

Az esemény után hirdették ki a HSUP országos döntőjébe jutott csapatok nevét. Idén 187 projektet fejlesztettek egyetemisták Magyarország szerte, amiből mindössze 15 kap lehetőséget a döntőben való bemutatkozásra. Óriási örömünkre közülük kettő – a fenntarthatóbb csirketenyésztésért dolgozó Cheera, és az egészségügyi adatok kommunikációjával foglalkozó SafeGem – BGE hallgatók vezetésével fejlődött.

Gratulálunk az összes csapatnak, köszönjük, hogy velünk voltatok!

HSUP a következő tanévben is lesz, keressétek a tárgyfelvételi időszakban a Neptunban!