Akarsz az USA-ban tapasztalatot szerezni a fenntartható üzletről?

A Civil Vállalkozások Egyesület (Civic Enterprises) workshop sorozatot szervez, melynek célja, hogy elősegítse Magyarország jövőbeni és jelenlegi vezetőinek magán- és állami innovációs kezdeményezéseit, és lehetőséget biztosítson jelentős szakmai tapasztalatok megszerzésére az Amerikai Egyesült Államok vezető szervezeteiben. A program fő témái a szabad vállalkozás, a társadalmi vállalkozások, valamint a kül- és közpolitika.

Forrás: Civic Enterprises

A Civic Entrepreneurship Accelerator Program – vagyis civil vállalkozói akcelerátor program 2018. január 22. napján kezdődik és 2018. március 21. napjáig tart. Ez idő alatt – nyolc héten keresztül – hétfő esténként egy Budapest belvárosi helyszínen zajlanak majd a workshop és networking foglalkozások, amiket március végén egy nyolc napos közös út követ az Egyesült Államok Keleti Partjára, New Yorkba és Wahington DC-be. Ennek során a résztvevők meglátogatják többek között az Egyesült Államok Kongresszusát, de találkozók lesznek vállalkozókkal és számos más szervezettel (American Enterprise Institute, Brookings Institute, Hudson Institute, Victims of Communism Memorial Foundation) is. A program közvetlen hozzáférést kínál a RETURN – U.S. Alumni in Hungary (amerikai öregdiák) hálózathoz, amely tagszervezeteinek a rendszerváltás óta már több mint háromezer tagja él Magyarországon.

Bár a két hónap rövidnek tűnhet, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a pályakezdők számára akár 1,5-2 év szakmai tapasztalat megspórolható hasonló vállalkozásgyorsító programokkal. Itthon is új sebességbe lehet kapcsolni, amire a Civic Enterprises hátterével elérhető ökoszisztéma a garancia. A szervezet gondozásában lévő transzatlanti programok több mint 3 milliárd forint értékű GDP befektetést értek el Magyarországon az elmúlt 9 évben.

“A Civic Entrepreneurship Accelerator Programba 16 és 99 év közötti vállalkozó szellemű egyének és kis csoportok jelentkezését várjuk, akik innovációs projekteken dolgoznak a magán- vagy a közszektorban” – mondja Aichelburg Márton társalapító.

A program küldetése szerint “a jövő generációinak meg kell tanulniuk: hogy jobb együtt, azaz a társadalmi hálózatok értékkel bírnak, és a közösségi kapcsolatok hatással vannak az egyének és csoportok produktivitására; hogy a nagy kockázatokat legjobban úgy kerülhetjük el, ha képesek vagyunk adaptálódni és tartózkodni a törékeny dolgoktól; és legvégül, hogy a szabad vállalkozás és a felebaráti szeretet – nem az újraelosztás – a fenntartható fejlődéshez vezető út.”

A programról további részleteket, illetve a jelentkezés lehetőségét itt találod.

A dátum szerint lebontott tervezett programért kattints ide!