Senior Mentor Program 10. tanév – előadás és könyvbemutató

View Calendar
2017-10-02 10:00 - 11:30
Berzsenyi Campus
Address: Budapest, Berzsenyi Dániel utca 2-8, 1087 Magyarország

Magyarországon jelenleg a 65 év feletti népesség aránya 18,65%, számuk meghaladja az 1,8 millió főt. Az idősebbek aránya a teljes magyar népességhez viszonyítva fokozatosan növekszik és 2025-re ennek a korcsoportnak az aránya előreláthatóan az ország népességének jóval több mint 20%-át (2 millió főt) fogja kitenni. Erre a korcsoportra mint növekvő erőforrásra is tekinthetünk, amelynek tudása és tapasztalata nem elhanyagolható.

A Civil Vállalkozások Nonprofit Kft.-je által életre hívott Senior Mentor Program lehetőséget kínál az 55 év felettiek számára, hogy a köz szolgálatába állítsák felhalmozott tudásukat azáltal, hogy oktatóként és mentorként segítenek az olvasási gondokkal küzdő fiataloknak.

A Senior Mentor Program 2008 óta 15 városba jutott el, mára pedig több mint 100 egyéni tag teljesít szolgálatot kihívásokkal küszködő általános iskolákban, iskolai tanítás utáni programokban, hogy segítsék a gyerekeket az olvasás elsajátításában és magabiztosságuk növelésében, valamint azon készségek megszerzésében, melyek szükségesek a siker eléréséhez mind az iskolában mind az életben.

A Civil Vállalkozások közhasznú szervezet eseményt szervez az idősek ENSZ világnapja és a Senior Mentor Program 10. tanévének elindítása alkalmából, hogy beszámoljon eddig elért eredményeiről és jövőbeni terveiről.

időpont: 2017. október 2. hétfő 10:00 óra

helyszín: Budapesti Gazdasági Egyetem – Berzsenyi Campus (1087 Budapest, Berzsenyi Dániel u. 6.)

A tájékoztatón részt vesz és megszólal:

  • Csutka István színművész, a Senior Mentor Program védnöke
  • Dr. Radácsi László, a BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központjának igazgatója és a BGE Fenntarthatósági Tanácsának társelnöke
  • Aichelburg Márton, a Senior Mentor Program kitalálója, a Civil Vállalkozások ügyvezetője

Az eseményen bemutatásra kerül A szabadsághoz vezető út c. tanulmány is, melyben a Civil Vállalkozások társalapítója, Aichelburg Márton keresi a megoldást a legégetőbb közösségi gondjainkra.

A rendezvényen való részvétel regisztrációköteles! Kérjük, regisztráljon itt!