BlackRock Hackathon

View Calendar
2018-04-13 16:00 - 2018-04-14 21:00

BlackRock is trusted to manage more money than any other investment firm. Their business is investing on behalf of their clients — from large institutions to parents and grandparents, teachers, nurses, doctors and people from all walks of life who entrust their savings to BlackRock.

The challenge of Blackrock’s 24-hour hackathon is to create a solution that will help people become more conscious about their spending habits. Your task will be to create a product or a service which can take any shape: an application, a subscription service, a gadget…anything you can think of. It’s all up to you and your team! Learn more about the event here http://blackrock.designterminal.org

We are looking for the next generation of innovators! Are you passionate about technology and finance and you possess an entrepreneurial mindset? Apply as part of a diverse team for the upcoming BlackRock Hackathon.

You don’t have to be a computer science or finance undergraduate, as we value the ability to think outside the box more than any degree. Though having a developer on your team is definitely not a disadvantage, and more than recommended. Hack a real-world problem in the financial sector and design the most innovative solution. Challenge yourself and register now at http://blackrock.designterminal.org! Hack it ‘till you make it!

Apply for a chance to win these brilliant prizes!

1st prize
• Lunch with Melanie Seymour, Head of BlackRock Budapest
• BlackRock workshop in Budapest
• WizzAir €500 value voucher for the whole team
• Google Home device, for each team member
• BrainBar ticket, for each team member

2nd prize
• BlackRock workshop in Budapest
• WizzAir €300 value voucher for the whole team
• BrainBar ticket, for each team member

3rd prize
• BrainBar ticket, for each team member

Are you ready to solve a real-world problem in the field of finance, business or technology? Apply now!

Schedule

13TH APRIL
4pm – 5pm Registration
5pm – 5.30pm Kickoff & keynote speech
5.30pm – 12 am Group work and workshops with the help of the mentors

14TH APRIL
12am – 4pm Group work and workshops with the help of the mentors
4.30pm – 5pm – Pitching finals
5pm – 5.30pm Announcement of the results
5.30pm – 9pm Networking

We’ll inform you about the more detailed event plan if your team is chosen!

Related upcoming events

 • 2018-04-26 18:00 - 2018-04-26 22:00
  COLLAB#4 „Bringabiznisz” – Neuzer, a rejtőzködő magyar termék

  Biciklizni trendi, és egyre inkább az. Hogy miért? Az okát csak találgathatjuk. Többen aggódnak az egészségükért? Vagy a környezetért? A túrázók mellett a városi kerekezők is egyre többen vannak, a biciklizés vitathatatlanul szupertrendi. A Neuzer alapítójának azonban nem friss a szenvedélye a kétkerekűek iránt: közel harminc éve gyárt biciklit, saját bevallása szerint szenvedéllyel. Hogy lehet egy műszaki cikket érzelmekkel feltölteni? És te tudtad, hogy a termékek felét exportáló Neuzer magyar vállalkozás? Mit változtatott az évtizedes működésen, hogy hirtelen divatos lett a termék? És mi a kihívás egy tervezőnek, ha alkalmazottként vehet részt egy cég munkájában, ahol ráadásul a technikai tökéletesítés mindenek előtt való? Minderről szó lesz a COLLAB 4#-en, az első open air eseményünkön! Közvetlenül, kötetlenül, őszintén!

  Vendég: Neuzer András, a Neuzer Bicycle Company alapítója és Varga Mihály, a cég vezető dizájnere
  Helyszín: NyolcTíz 1061 Budapest, Király u. 8-10. (Passzázs, 1. emeleti terasz)

  Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött: Regisztrálni itt tudtok: https://goo.gl/forms/ZE246q4WgBOPcii03 

  COLLAB // powered by Budapest LAB & MOME+

  Sok pályakezdő kreatív álmodik saját vállalkozásról, márkáról, de nehézséget jelent számára a stratégiai tervezés, a rendelkezésre álló lehetőségek és saját potenciáljának felmérése, a szükséges gazdasági, marketing ismeretek hiánya. A COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+ célja, hogy erre az összetett helyzetre keressen és kínáljon válaszokat, sokirányú szakértelem bevonásával. Egy olyan fórum szeretne lenni, amely helyet ad a design szakma és a hozzá kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának, a sikerek és a sikeresen átlépett kudarcok megosztásának.

  Budapest LAB

  A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tudásmegosztással segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a hazai vállalkozásokat. Kutat, képez, programokat szervez, kiadványokban és online magazinjában inspiráló és fogyasztható módon, széles körben osztja meg a vállalkozói léthez kapcsolódó tudást. A Budapest LAB vezetője Radácsi László. www.budapestlab.hu 

  MOME+

  A 2014-ben indult MOME+ kísérleti inkubációs projekt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt és jelenlegi diákjainak igényeire, adottságaira szabva nyújt segítséget a pályán való elindulásban, talpon maradásban és szakmai önállósodásban. A program vezetői Koós Pál, a MOME Design Intézetének igazgatója és Schmidt Andrea, a MOME Elméleti Intézetének adjunktusa. https://momeplusz.mome.hu/hu/

 • 2018-04-28 18:00 - 2018-04-28 22:00

  Helyszín: IBM Budapest LAB (Budapest, Andrássy út 39.)

  Időpont: 2018. 04. 28. 18:00-22:00

  The regional Women Startup Competition in Budapest is a pitching event for startups, where the majority of founders are women. This competition is a great opportunity for local women-led startups to express themselves, meet peers, gain invaluable experience, and find investment.

  The winner of the local competition in Budapest qualifies to go to London to participate in a 5-day training session, and pitch at the Final Demo Day event on September 14th, 2018.

  This is your chance to meet other aspiring female entrepreneurs from around Europe, amazing mentors and well-known investors.

  Want to join the show?
  Get ticket here: https://www.bit.ly/wscbudapest2018

 • 2018-05-16 19:00 - 2018-05-16 21:00

  Okos otthonok, mesterséges intelligencia az orvoslásban, ételszkennerek, viselhető szenzorok és laboratóriumban tenyésztett hús. Az életünk egyre jobban hasonlít egy sci-fi filmre.

  Elgondolkoztál már azon, hogy hogyan változtatja meg a technológia forradalma az egészségügyet? Milyen változásokra számíthatunk? Hogyan segítenek majd az okos eszközök abban, hogy egészségesebben éljünk?

  Tájékozódj nemzetközileg elismert jövőkutatóktól és a digitális egészségügy úttörőitől, hogy merre is tartunk pontosan és kapj választ olyan kérdéseidre, mint:

  A technológia korszakában az Y/Z generáció évszázadokat fog élni?

  Mennyire hat ki egészségünkre, ha tudatosabban élünk, mint szüleink és nagyszüleink?

  Milyen alkalmazások és szenzorok léteznek az egészséges életmód mérésére? Mire jók? Mennyire megbízhatóak?

  Az alapvető egészségügyi ellátást mennyiben tudják segíteni az applikációk?

  Hogyan tudjuk jobban kezünkbe venni a saját egészségünk sorsát a technológiának köszönhetően?

  Mi az egészségturizmus jövője?

  Az eseményt egyaránt ajánljuk a jövőkutatás szakértőinek és lelkes érdeklődőknek. Találkozz és barátkozz a téma rajongóival, és terjeszd ki kapcsolati hálódat.

  Találkozzunk május 16-án a Három Hollóban a Design Terminal Innovation Stories legfrissebb eseményén! Tájékozódj világelső szakértőktől az egészség és a technológia kapcsolatának jövőjéről. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálj most és meghívunk egy limonádéra!

  Nézd meg az előző Innovation Stories videóját itt: https://www.youtube.com/watch?v=2Om8-K30nwo

 • 2018-05-31 10:00 - 2018-05-31 18:00
  FILLING 50 JOBS ON THE SPOT

  You’ll spend 92.120 hours at work during the course of your lifetime.
  You’d better make it good. Like, really good.

  We know how you can make most of your talent and grow like wildfire.

  Whether you’re a rule-breaker, a questioner or a straight-A student who never skipped class, we want you on board.

  At Future Jobs, Brain Bar's new generation job fair you can find positions in the field of communication, marketing, technology, analytics and operations that shape today and define the future.
  What's more, we guarantee to fill 50 positions by the end of the day.

  Further informations: https://www.facebook.com/events/2150342195195200/