Vállalkoznál? Itt a helyed! Indul a StartLAB

A Budapest LAB által indított klub célja, hogy segítse a vállalkozó, vállalkozást tervező, vállalkozás iránt érdeklődő egyetemi hallgatók tapasztalatszerzését, kapcsolat- és közösségépítését. A kétheti rendszerességgel, kedd esténként megrendezett Klubon gyakorló vállalkozók osztják meg tapasztalataikat. Emellett a résztvevők választ kaphatnak saját kérdéseikre, olyan „műhelytitkokat”, praktikus megoldásokat, trükköket és megélt tapasztalatokat ismerhetnek meg, amire máshol nem lenne lehetőség.

A Klub első alkalma 2018. szeptember 18-án 18 órakor lesz.

Onnantól kétheti rendszerességgel keddenként 18-tól nagyjából 20 óráig tart.

Helyszíne a BGE Berzsenyi Smart Campus

Gyere,

• ha vannak kérdéseid olyanokhoz, akik már évek óta irányítanak vállalkozást
• ha érdekelnek a titkok, trükkök és leküzdött nehézségek, amik hús-vér vállalkozások sikereihez vezettek
• ha szívesen beszélgetnél más, vállalkozás iránt érdeklődő egyetemistákkal
• ha partnert keresel az üzlet felfuttatásához
• ha szeretnél egy olyan klubhoz tartozni, ahol mások nem néznek rád furán, ha vonz a vállalkozói lét

Első vendégünk, Szigetlaki Zsolt, a WebCam Laboratory alapítója, sorozat startuper

Zsolt először műszerésznek tanult, majd villamosmérnökként végzett. Dolgozott projektmenedzserként, fejlesztőként, de volt kreatívigazgató reklámügynökségnél is. Több vállalkozás alapítója, 2010-ben nevezte be a Startup Underground versenybe a hobbiprojektként már két éve fejlesztett WebCam Laboratoryt. A győzelem révén befektetőt is találtak, ennek segítségével megalapították az Intellisense Zrt.-t, majd megkeresték az Intelt, hogy a program kerüljön föl az amerikai cég Classmate PC nevű iskolai gépeire. Az Intel kizárólagos forgalmazó lett: laptopjain és táblagépein 10-15 millió diákhoz jutott el a 25 nyelvre lefordított szoftver. A cég évi 3-400 millió forintos árbevételt realizál. Az Intellisense – és spinoff cége, a Cubilog – harminc embernek ad munkát Budapesten, matematikai és fizikai oktatószoftvereken és egyéb oktatástechnológiai fejlesztéseken dolgoznak. Zsolt időközben ezt a cégét is eladta, új startupot indított, jelenleg éppen túl van egy sikeres Kickstarter kampányon.

Ugye van kérdésed? 🙂 Szeptember 18-án találkozunk!

Az aktuális meghívottról és további részletekről a StartLAB Vállalkozói Klub Facebook csoportban, illetve az események előtt kihelyezett plakátokon tudsz tájékozódni.

A StartLAB-ra való regisztrációval kapcsolatos Adatkezelési tájékoztatót itt találod.