Nagyágyúval indítjuk a StartLAB szezont!

A most második évadát kezdő StartLAB Vállalkozói Klub célja, hogy segítse a vállalkozó, vállalkozást tervező, vállalkozás iránt érdeklődő egyetemi hallgatók tapasztalatszerzését, kapcsolat- és közösségépítését. A kétheti rendszerességgel, kedd esténként megrendezett Klubon gyakorló vállalkozók osztják meg tapasztalataikat. Emellett a résztvevők választ kaphatnak saját kérdéseikre, olyan „műhelytitkokat”, praktikus megoldásokat, trükköket és megélt tapasztalatokat ismerhetnek meg, amire máshol nem lenne lehetőség.

Boross Dávid a gimnázium mellett már dolgozott a szülei alapította Oázis Kertészetnél, amit később aktívan terjeszkedő franchise rendszerré szervezett.

Az időközben vállalkozásból vállalattá lett Oázisnak előbb a marketing és hálózatfejlesztési vezetője, majd édesapját követően ügyvezetője és testvéreivel tulajdonosa lett.

Az Oázis egy zsigulival indult, mára a piac felét uralják. A válság alatt megtanultak „jobban működni”. Korábban nem tudták, hogy a készletekből vagy a felhasznált munkaidőből mennyi a felesleges, ám elkezdtek ilyen kérdésekkel is foglalkozni, és nőtt a hatékonyságuk, a családi konfliktusokat pedig az alapító által fontosnak tartott családi alkotmány segítségével kezelik.

Mi volt a szerepe a kiállításoknak a cég felfutásában?
Miért nem foglalkoznak saját növénytermesztéssel?
Hogyan és miért bukott meg legnagyobb konkurenciájuk, ami piacvezetővé tette kölcsönzés üzletágban őket?
Mit tanult a cég a bevásárlóközpontban nyitott üzletük bukásából? Miért a barkácsáruházak a legnagyobb konkurencia és mit lestek el a multiktól?

Február 12-én, 2019. első StartLAB-ján a vendégünk Boross Dávid, az Oázis ügyvezetője.

Híresen szókimondó, készüljetek!

StartLAB Vállalkozói Klub
2019. február 12. 18:00
BGE Berzsenyi Campus

Az esemény részleteit itt találod.

A StartLAB-on a helyed

• ha vannak kérdéseid olyanokhoz, akik már évek óta irányítanak vállalkozást
• ha érdekelnek a titkok, trükkök és leküzdött nehézségek, amik hús-vér vállalkozások sikereihez vezettek
• ha szívesen beszélgetnél más, vállalkozás iránt érdeklődő egyetemistákkal
• ha partnert keresel az üzlet felfuttatásához
• ha szeretnél egy olyan klubhoz tartozni, ahol mások nem néznek rád furán, ha vonz a vállalkozói lét.

Miről volt szó eddig?

Hogyan lehet egyszerre becsődöltetni egy céget és közben beindítani egy új nagyágyút? Mit kérdezett a befektető az első találkozáskor? Mi az, ami tuti bukás egy sorozatvállalkozó szerint? Szigetlaki Zsolt, a Webcam Laboratory és több más sikeres cég elindítója volt a StartLAB Vállalkozói Klub első vendége, és szerencsére komolyan vette, hogy minden kérdésre válaszol. Itt olvashatsz összefoglalót.

Második alkalommal Dr. Gazsó Andrea és Harsányi Gábor, az Asti Kids tulajdonos ügyvezetői meséltek arról, hogy miként nő ki egy Zsiguli csomagtartójából 3000 négyzetméteres üzem, mit kell fizetni azért, ha Mickey egeres pólót akarsz gyártani, vagy éppen, hogyan megy szabadságra egy másfélmilliárdos cég vezetője. Itt olvashatsz összefoglalót.

Járt nálunk a minden idők egyik legnagyobb Indiegogo sikerét magáénak tudó Brewie sörfőző automata ötletgazdája és cégvezetője Pál Marcell is. Mesélt többek között arról, miért baj ha nincs versenytársad, hogy min múlik a sikeres Indiegogo kampány. De megtudtuk azt is,  mit kell vállalni ahhoz, hogy egy gépészből, egy mechatronikai mérnökből és egy marketingesből álló baráti társaság terméket gyártó startuppá váljon. Itt olvashatsz összefoglalót.

A milliárdos forgalmú IVM Zrt. alapítója, aki talán a világ leggyorsabb tőkebevonását tudhatja magáénak, beszélt arról, tapasztalatai szerint minek alapján dönt VALÓJÁBAN a befektető, és hogy mire érdemes – és mire nem – költeni a sikerhez. Itt olvashatsz összefoglalót. 

Perger Gabriella neve talán nem olyan ismert, mint a cégéé. A BioHair franchise létrehozója marketingről, az alkalmazottak megtartásáról és a konkurenciához való viszonyáról is osztott meg bennfentes infókat a StartLAB vendégeként. Itt olvashatsz összefoglalót.

Többet akarsz tudni? Várunk 2019. február 12-én a StartLAB következő eseményén!