Első lépések a vállalkozáshoz – workshop sorozat a Budapest LAB szervezésében

collab kurzus 2019 tavasz

Kép: BGE Budapest LAB

A Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Iroda legújabb programja interaktív workshopok sorozatával segít végiggondolni egy vállalkozás elindításához szükséges legfontosabb lépéseket. Csatlakozz a havonta megtartott események bármelyikéhez, vagy tarts velünk lépésről lépésre a teljes sorozatban!  

Az őszi szemeszterben:  

  • Az első alkalommal megértjük, hogy mit is jelent a vállalkozás, miben más és miért igényel másfajta gondolkodást a vállalkozói, az alkalmazotti és a menedzseri lét. Szó lesz a különböző vállalkozásokról (startup, lifestyle vállalkozás, szabadúszás), sőt, annak átgondolására is lesz lehetőség, hogy Önhöz mi passzolhat inkább.  

Az első workshop időpontja: 2021. szeptember 22. 15:00-18:00 

Helyszín: BGE Berzsenyi Campus (1087 Budapest, Berzsenyi u. 6.) 

Maximális létszám: 25 fő  – hogy tényleg interaktívak maradhassunk

A workshopot vezeti: Dr. Radácsi László 

Regisztrációhoz írj a budapestlab@uni-bge.hu címre! Foglalásod akkor érvényes, ha erről megerősítő e-mailt kaptál.  

  • A következő workshop témája az ötletkeresés. Azon dolgozunk majd, hogy miképp lehet azonosítani egy problémát, amely üzleti megoldásra vár; hogyan mozgósítható a kreativitás, hogy megoldást találjunk rá, és miképp lehet az ötletcunami után rendezni a gondolatokat, hogy meglegyen az az idea, amivel érdemes foglalkozni.  
  • A félév harmadik alkalma során az értékajánlat tervezés lesz a középpontban. Mi ez és miképp kell ilyet csinálni? Ez mind kiderül a workshop során. Annyit mondhatunk, hogy egy jó értékajánlat a betonbiztos alapot jelenti minden induló vállalkozás számára.  
  • A félév utolsó workshopján az ötlet validálásával foglalkozunk, vagyis azzal, miképp lehet megbizonyosodni arról, hogy a tervezett üzletre valóban lesz-e igény – még mielőtt túlságosan nagyot buknánk rajta.  

Ne maradj le a későbbi workshopokról és egyéb BGE-s vállalkozói lehetőségekről sem! Csatlakozz a Vállalkozz@BGE Facebook csoportba!