“Csak le akartam ülni” – így lesz az ötletből eladható termék

Csire Géza, a Paq Chair tervezője évekkel ezelőtt úgy költözött új lakásba, hogy abban nem volt semmi. Pontosabban kapott egy matracot, hogy legyen min aludnia. De az sok helyet is foglalt el, meg hát nem is nézett ki jól. Kellett volna neki egy fotel is, ezért úgy döntött, hogy  megpróbál a matracból hajtogatni egyet. Így indult a Paq Chair története, amit – sok fordulóval, sikerekkel és bizony mélypontokkal teli évet követően – mára licensz alapján, külföldön gyártott nagyszériás termékként számos helyen forgalmaznak. A Maform nevéhez sok kiemelkedő fejlesztés kötődik a fotelágytól a busz tervig, dolgoznak saját terveken és megrendeléseken, design és UX projekteken is. A cég vezetőivel a termékfejlesztés buktatóiról, tanulságairól, sikerkritériumairól beszélgetünk a COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+második eseményén.

Mert a jó termék csak az első lépés a piaci sikerhez.

 

Paq Chair
Kép:Maform

Vendég: Csire Géza és Molnár Péter, a Maform alapítói

Dátum: 2018. 02. 20. 18h

Helyszín: Gödör Klub 1061 Budapest, Király u. 8-10.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet.

collab logoSok pályakezdő kreatív álmodik saját vállalkozásról, márkáról, de nehézséget jelent számára a stratégiai tervezés, a rendelkezésre álló lehetőségek és saját potenciáljának felmérése, a szükséges gazdasági, marketing ismeretek hiánya. A COLLAB / powered by Budapest LAB & MOME+ célja, hogy erre az összetett helyzetre keressen és kínáljon válaszokat, sokirányú szakértelem bevonásával. Egy olyan fórum szeretne lenni, amely helyet ad a design szakma és a hozzá kapcsolódó más szakterületek közös gondolkozásának, kérdésfelvetéseinek és azok megválaszolásának, a sikerek és a sikeresen átlépett kudarcok megosztásának.

Közvetlenül, kötetlenül, őszintén.

 

MOME+
A 2014-ben indult MOME+ kísérleti inkubációs projekt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt és jelenlegi diákjainak igényeire, adottságaira szabva nyújt segítséget a pályán való elindulásban, talpon maradásban és szakmai önállósodásban. A program vezetői Koós Pál, a MOME Design Intézetének igazgatója és Schmidt Andrea, a MOME Elméleti Intézetének adjunktusa.

Budapest LAB 
A BGE Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ tudásmegosztással segíti a vállalkozói kultúra terjedését, erősíti a hazai vállalkozásokat. Kutat, képez, programokat szervez, kiadványokban és online magazinjában inspiráló és fogyasztható módon, széles körben osztja meg a vállalkozói léthez kapcsolódó tudást. A Budapest LAB igazgatója Radácsi László, tudásmenedzsment vezetője Timár Gigi.